Hvordan henviser jeg til et online ordbogsopslag med EndNote?

Jeg har problemer med at henvise til "Den Danske Ordbog" med EndNote. I teksten skriver den dette: (Ordbog, u.å.) - her ville jeg gerne have den til at skrive "(Den Danske Ordbog, u.å.)".

Nede i referencelisten står der "Ordbog, D. D. (u.å.). Lokaliseret fra https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=samarbejde". Her vil jeg også gerne have den til at skrive "Den Danske Ordbog". Jeg skriver i APA7th-stil, og har anvendt "Web page" til at lave referencen.


Svar

1: EndNote forstår ord i en references forfatterfelt som navne, så hvis du skriver "Den Danske Ordbog" her, vil den opfatte 'Ordbog' som et efternavn og 'Den Danske' som fornavne. Tricket er at sætte et komma efter ordbogens navn i forfatterfeltet: Den Danske Ordbog, så vil EndNote notere navnet fuldt ud.

2: Desuden - du skal skifte til referencetypen "Dictionary" i EndNote i stedet for "Webpage".

3: Og - opslagstekster i online ordbøger og encyklopædier er tekster, der med tiden kan ændre sig. Derfor skal der ved brug af APA7th i dette tilfælde dato for tilgang med på en online ordbogs-reference. Så principielt skal din reference i referencelisten i en dansk udgave se således ud:

Den Danske Ordbog. (u.å.) Samarbejde. I Den Danske Ordbog. Lokaliseret d. 23/1-2022 fra https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=samarbejde 

Og når du henviser til den i teksten, skal der stå (Den Danske Ordbog, u.å.).


 

  • Sidst opdateret 18.04.2022
  • Antal vist 727
  • Besvaret af Kirstin Remvig

FAQ Actions

Var dette en hjælp? 0 0