Hvordan gør man Endnote dansk?

Når man indsætter referencer med sidetal i EndNote, skriver den "p" for page. Hvis jeg skriver en opgave på dansk, vil jeg dog gerne have den til at skrive "s" for side. Fx skriver den: "Cooper, 1999, p. 100". Men jeg vil gerne have den til at skrive: "Cooper, 1999, s. 100". Er der et sted man kan ændre sproget til dansk? Eller hvordan får jeg den til at skrive "s" i stedet for "p"? Skal jeg selv rette det manuelt hver gang?


Svar

Man kan ikke gøre Endnote dansk, men...

Hvis Endnote bruger p. for pages tyder det på, at du bruger APA som referencesystem (style). Så vil du også få andre engelske forkortelser: fx ed. (edition) for udgave (udg.), ed. (editor) for redaktører (red.), m.m.

Når du har valgt APA i Endnote, 'trækker' programmet en specifik skabelon i programmet. Den er udviklet til det engelske sprog. Man kan vælge at skifte til et andet referencesystem og dermed bruge en anden skabeloner i programmet*, og man kan også tilføje flere skabeloner.

Man kan godt rette på de enkelte skabeloner, men i dette tilfælde vil det være bedre at skifte til den danske APA-skabelon, som vi på SDU Bibliotek har udviklet. Så er du fri for at rette det manuelt, og du får heller ikke problemer med de andre forkortelser. Hent den og læs hvordan du tilføjer den herfra https://libguides.sdu.dk/endnote20/styles - punkt 3.

*) Man har ca. 500 skabeloner pr. default i programmet, så du kan skifte til andre skabeloner, der er kodet til andre referencesystemer eller specifikke tidsskrifter. Hvis man ikke kan finde en egnet skabelon i de ca. 500, er det muligt at tilføje flere skabeloner. Det kan man gøre fra fx https://endnote.com/downloads/styles/

  • Sidst opdateret 23.02.2022
  • Antal vist 871
  • Besvaret af Kirstin Remvig

FAQ Actions

Var dette en hjælp? 0 0